اخبار بهداشت و سلامت

جزئیات اجرای برنامه‌ ۵ ساله‌ شهر و روستای بدون دخانیات

جزئیات اجرای برنامه‌ ۵ ساله‌ شهر و روستای بدون دخانیات

جزئیات اجرای برنامه‌ ۵ ساله‌ شهر و روستای بدون دخانیات

خلاصه خبر : ابتکار شهر و روستای بدون دخانیات بر اساس ماده ۸ کنوانسیون کنترل دخانیات سازمان جهانی بهداشت به منظور محافظت از مردم در مواجهه با دود دست دوم دخانیات و کاهش عوارض آن از سال ۱۳۹۸ به صورت پایلوت در شهر مقدس قم ‌کلید خورد و از مرداد سال جاری هماهنگی های لازم جهت اجرایی شدن آن در ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور انجام شده است.

، مهندی بهزاد ولی‌زاده_ رئیس دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات، گفت: این یک برنامه ۵ ساله است که تا سال ۱۴۰۴ ادامه خواهد یافت و در نهایت ۶۳ شهر و ۶۳ روستای منتخب کشور عاری از دخانیات خواهند شد. بدیهی است امکان توسعه این برنامه در سایر شهر و روستاهای کشور وجود خواهد داشت.

شهر و روستای بدون دخانیات، عبارت از شهر و روستایی که در آن فروش، عرضه و استعمال محصولات دخانی ضابطه‌مند شده به نحوی که مردم از مواجهه با دود دست دوم محافظت شوند، تبلیغات و ساز و کارهای تشویقی مستقیم و غیرمستقیم آن محدود شده، مصرف کنندگان دخانیات به ترک آن تشویق شوند؛ در مجموع بر هر دو راهبرد کاهش تقاضا و کاهش عرضه تمرکز نموده، انتظار می رود به تدریج شیوع استعمال دخانیات در آن مناطق کاهش یابد. وی در ادامه تاکید کرد: در فاز نخست این برنامه که به مدت یک سال از شروع طرح ادامه خواهد یافت، با بسیج اطلاع‌رسانی و اقدامات مشترک دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط ازجمله سازمان‌های مردم ‌نهاد، تلاش می‌کنیم تا الزامات تعریف‌شده در این برنامه در شهر و روستای منتخب و معرفی‌شده توسط دانشگاه و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور اجرا و ضمن بررسی وضعیت موجود متغیرهای مورد نظر در شهر و روستای منتخب، نحوه اجرا در طول دوره پایش و نتایج آن درحین انجام طرح و پایان دوره، ارزشیابی شود. بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، ولی زاده در پایان خاطرنشان کرد: مطالبه‌ مردم از حقوق خود که عدم مواجهه با دود دست دوم برای دور بودن از آسیب ها و بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات است بسیار با اهمیت بوده و عموم را به مشارکت با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در اجرای این برنامه ترغیب می‌کند.


شما به انتهای مطلب ‘جزئیات اجرای برنامه‌ ۵ ساله‌ شهر و روستای بدون دخانیات’ رسیده اید.

[ این مطلب در بخش بهداشت و سلامت سایت مهندسین HSE منتشر شده است. ]

منبع
ایسنا

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا