اخبار بهداشت و سلامت

دفاع سوئد از عملکرد سهل‌گیرانه خود با وجود شکست در حفاظت از سالمندان در برابر کرونا

دفاع سوئد از عملکرد سهل‌گیرانه خود با وجود شکست در حفاظت از سالمندان در برابر کرونا

دفاع سوئد از عملکرد سهل‌گیرانه خود با وجود شکست در حفاظت از سالمندان در برابر کرونا

خلاصه خبر : متخصص همه‌گیرشناس و تصمیم‌گیرنده برنامه‌های مقابله با کرونا در سوئد ضمن دفاع از تصمیم خود مبنی بر عدم اعمال قرنطینه در این کشور اذعان داشت که البته ممکن بود که با درک بهتر وضعیت، بهبودهایی در وضعیت شیوع کرونا صورت گیرد.

به گزارش حامیان hse سوئد بر خلاف همسایه‌های شمالی خود در شرایط شیوع کرونا اقدام به اعمال قرنطینه نکرد و اکثر مدارس، رستوران‌ها، سالن‌ها و کافه ها را باز نگه داشت. با این وجود از مردم خواسته شد که از سفرهای طولانی خودداری کنند و تمرکز اقدامات مقابله‌ای با کرونا در این کشور بر مسئولیت شخصی بود.

تاکنون ۴۳ هزار و ۸۸۷ نفر در سوئد به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند که از این میان ۴۶۵۶ جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که شمار مبتلایان در دانمارک و نروژ، همسایه‌های سوئد به ترتیب ۱۱ هزار و ۹۲۴ و ۸۵۳۱ نفر و شمار قربانیان آن‌ها نیز ۵۸۷ و ۲۳۸ نفر اعلام شده است.

آندرس تگنل، متخصص همه‌گیرشناس که تصمیم‌گیرنده برنامه‌های مقابله با کرونا در سوئد بوده به تازگی اعلام کرده اگرچه سوئد می‌توانست برخی اقدامات را بسیار بهتر انجام دهد اما به طور کلی این کشور مسیر درستی را در مقابله با کروناویروس پیموده است.

بخش عمده‌ای از انتقادات پیرامون واکنش سوئد به همه‌گیری کووید-۱۹ به میزان بالای مرگ و میر در مراکز مراقبتی متمرکز شده است. آندرس تگنل نیز اعتراف کرده که آژانس بهداشت عمومی کشورش تصور نمی‌کرده میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در میان سالمندان در مراکز مراقبتی به این گستردگی برسد. وی اظهار داشته اگرچه از آسیب‌پذیر بودن این قشر خبر داشته‌اند اما نمی‌دانسته‌اند این بیماری به راحتی وارد این مراکز شده و این مرگ و میرها را بر جای می‌گذارد.

تگنل هم‌چنین اعلام کرده که استراتژی اصلی کشورش برای فاصله‌گذاری اجتماعی هم‌چنان “به خوبی” کار کرده و نیازی به روش متفاوتی برای اعمال آن نبوده است.

وی با اشاره به اینکه برخی مرگ و میرها میان مبتلایان سوئدی بسیار سریع اتفاق افتاده و این موضوع در آینده باید مورد بررسی قرار گیرد، اظهار داشته در صورتی که به عقب بازمی‌گشتند اقداماتی در حد میانه آنچه که اکنون انجام داده و آنچه که دیگر کشورها اتخاذ کرده‌اند را ترتیب می‌دادند.

نخست وزیر سوئد نیز با حمایت از استراتژی این کشور برای مقابله با کرونا اعلام کرد با وجود آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا در مراکز مراقبتی، شیوع این عفونت در کشور به خوبی کنترل شده و بیمارستان‌های کشور تحت فشار قرار نگرفته‌اند.

ماه گذشته یک گزارش از سی‌ان‌ان نشان داد در سوئد افرادی که در مراکز مراقبتی به سر می‌برند، نیمی از کل تلفات این کشور را به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که بسیاری از خانواده‌ها اعلام کرده‌اند بستگانشان که در این مراکز بوده و به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند حتی یک بار هم مورد معاینه پزشک قرار نگرفته و درمان نشده‌اند.

آندرس تگنل، متخصص همه‌گیرشناس و تصمیم‌گیرنده برنامه‌های مقابله با کرونا در سوئد با اشاره به این که افراد آسیب‌پذیر مراکز مراقبتی را نمی‌توان به دلیل حساسیت‌های موجود به بیمارستان‌ها منتقل کرد، بیان داشت اگرچه ما در محافظت از سالمندان و افراد آسیب‌پذیر شکست خورده‌ایم اما با وجود عدم اعمال قرنطینه، بسیاری از مردم در خانه‌های خود مانده‌اند که این امر تأثیر مثبتی در محدود کردن شیوع ویروس داشته است.

در اواسط ماه مه، اداره بهداشت عمومی سوئد فاش کرد که به زغم برخورد سهل‌گیرانه‌تر این کشور نسبت به سایر کشورها، تنها ۷.۳ درصد از مردم استکهلم پادتن‌های لازم برای مبارزه با این بیماری را تا اواخر آوریل ایجاد کرده‌اند. این رقم تقریباً شبیه به سایر کشورها بوده و بسیار کمتر از آنچه برای ایجاد “مصونیت جمعی” در جمعیت لازم است، محسوب می‌شود.

در ابتدا محققان سوئدی با انتقاد از استراتژی این کشور از تلاش دولت برای ایجاد ایمنی جمعی حمایت کمی صورت دادند اما مقامات سوئدی اکنون از قبول اینکه “دستیابی به مصونیت جمعی” هدف نهایی آنها بوده، سر باز می‌زنند.

بنا بر گزارش سی‌ان‌ان، ایمنی جمعی هنگامی حاصل می‌شود که اکثریت یک جمعیت خاص معادل بین ۷۰ تا ۹۰ درصد از افراد یا به دلیل آلوده شدن و بهبودی یا از طریق واکسیناسیون از یک بیماری عفونی مصون شوند. وقتی این اتفاق بیفتد، احتمال گسترش بیماری حتی به افرادی که ایمنی ندارند، کمتر می‌شود زیرا ناقل‌های عفونی کافی برای انتقال ویروس به آن‌ها وجود ندارد.


شما به انتهای مطلب ‘دفاع سوئد از عملکرد سهل‌گیرانه خود با وجود شکست در حفاظت از سالمندان در برابر کرونا’ رسیده اید.

منبع
این مطلب به نقل از ایسنا در بخش سلامت و بهداشت حامیان اچ اس ای منتشر شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا